Bio-energie
 


Biomassa is een verzamelnaam voor diverse stoffen en materialen van plantaardige oorsprong die gebruikt worden voor energieopwekking.


Bio-energie is een duurzame energiebron. Het is organisch materiaal afkomstig van planten, bomen of dierlijke mest. Net als olie, kolen en gas kan biomassa worden omgezet in warmte en elektriciteit.

In tegenstelling tot deze fossiele brandstoffen halen planten en bomen door groei en nieuwe aanplanting evenveel
CO2 uit de lucht als er bij verbranding weer vrijkomt. De CO2-kringloop is dus gesloten, het totale proces is dus CO2-neutraal. Verwarmen op houtpellets is een natuurlijke zaak en klimaatneutraal

Kies voor natuurlijk, kies voor houtpellets voor de verwarming in uw huis. Neem uw maatschappelijke verantwoordelijkheid en laten we er samen zorgen dat ook onze kinderen nog van deze mooie aardbol kunnen genieten.

Bespaar tot 50% op uw energiefactuur!


ÖkoFEN staat als pionier garant voor de ontwikkeling van een volautomatische pelletverwarming met het hoogste comfort. Zo hebben wij volledig nieuwe maatstaven gezet.

Wie CO2-neutrale, hernieuwbare en regionale brandstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt, moet zijn product en productieproces continu verbeteren. Deze visie heeft van ons de innovatieleider op vlak van pelletverwarming gemaatk.

Als eerste bedrijf zijn we er in geslaagd om condenserende pelletverwarming te ontwikkelen; zo heeft ÖkoFEN zijn kracht van innovatie opnieuw bewezen.

 

 

PELLEMATIC®

 

PELLEMATIC® Plus

 

Met de PELLEMATIC® van ÖkoFEN kiest u voor een zuinige verwarming, comfortabel en ecologisch, reeds goedgekeurd door meer dan 45 000 gebruikers in heel Europa.   

Bereik: 10 tot 32 kW

 

 

De nieuwe condensatietechniek van ÖkoFEN recupereert de latente warmte van gassen. Zo verbruikt u 12 % minder brandstof en spaart u 12% op uw energiefactuur!  

Bereik: 10 tot 32 kW

 

 

 

 

PELLEMATIC SMART

 

Textielsilo FleXILO®

 

ÖkoFEN INNOVATIE: 
De condenserende pelletbrander met buffervat, op slechts 1,5 m², is speciaal ontwikkeld voor laag-energie-woningen of passiefhuizen. 

 

 

Deze innovatie is ideaal geschikt voor vochtige opslagruimtes, verbouwingen en ruimtes met lage plafonds.

 

 

 

 

 

 

Voorraadruimte

 

 

 

PELLAQUA

PELLEMATTIC condens

   

Download hier de brochure van Okofen

>> Meer weten over bio-energie?